Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Lakásvásárlásnál a megközelíthetőség is lényeges szempont

2009.06.23. 10:49 Ingatlanprofi

Nos, a héten hallottam a következő tanulságos történetet:

 
Ismerősöm vásárolt egy nagyon vagány, szép családi házat egy faluban. A falu 20 km-re van a várostól, ahol korábban éltek. Most is ezer szállal kötődnek ehhez a városhoz, itt vannak a munkahelyek, iskola, edzőterem, rokonok, barátok.
 
Az ingatlan vásárlásánál a fő szempont az volt, hogy kertes házuk legyen, friss levegőt szívhassanak, ha kilépnek a házból, távol lehessenek a városi zajtól, szmogtól, zsúfoltságtól.
 
Ez félig-meddig sikerült is. Otthon nyugi van, de mindennap bejárnak a városba a zsúfolt utakon, ahol azok az embertársaik közlekednek, akik szintén a falusi nyugalmat választották.
 
Lényeges szempont volt az ár is: sokkal olcsóbban tudták a falusi házat megvenni, mint amennyibe egy ugyanilyen kerülne a városban. Utóbbira nem lett volna pénzük.
 
Nos, a történet idáig rendben is van, a gikszer a múlt héten csúszott be. Ellopták az autójukat. Valahogy még hazajutottak (egy ismerős hazafuvarozta őket), de aztán rá kellett ébredniük a kemény valóságra: nem tudnak bejutni autó nélkül a városba. Pontosabban, be tudnak ugyan jutni, de nagyon körülményesen.
 

Korábban sosem nézték, hogy milyen tömegközlekedéssel lehet a városba menni, mert mindenhova autóval mentek. Közös kocsival a munkahelyre, előtte a kissrácot kitették az iskolánál.
 
Megnézték a helyközi buszjáratot, s ekkor fagyott le a mosoly végleg az orcájukról. Arra számítottak, hogy majd óránként, félóránként lesz busz a városba. Nincs. Két óránként közlekedik a busz. A korábbival 1,5 órával hamarabb érnek be munkahelyre, a későbbivel, meg félórával később (ez utóbbit a főnökség nem vette jó néven, ezért marad a korábbi járat).
 
A visszaút szintén zűrös.
Még az a szerencse, hogy az iskolának most vége, s a gyerkőcnek nem kell a suli előtt várnia, hogy kinyíljanak reggel a kapuk.
 
A történetnek az a tanulsága, hogy a (tömeg)közlekedés is egy lényeges szempont a lakásvásárlásnál, hisz az autó is elromolhat vagy elveszhet. Nem árt tudni, hogy ilyenkor mire számíthat az ember.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr801202865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sqe (törölt) 2009.09.06. 19:51:35

Szia!
Segítségedet szeretném kérni.
Örököltem egy lakásrészt (1/8 rész, értéke kb. 1,9m Ft), a családi ház most lesz eladva. így hamarosan megkapom az összeget. Szeretném mielőbb lakáscélra költeni de nem biztos, hogy ez összejön. Kell adót fizetnem, ha mondjuk nem kapok hitelt és nem tudok vásárolni 1 éven belül? Ha igen, mennyit, és ki lehet-e ezt kerülni, hogy meg maradjon a kezdőtőkém.

Léhüllő · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.10.02. 14:53:56

@sqe:
A kérdés jó, de én úgy emlékszem, ez a támogatás 3 évig megmarad. A kérdés az, hogy a családi ház a saját neveden van, vagy csak a fele?

kókuszosvarázs · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.22. 11:53:24

Ez tényleg tanulságos történet!
Elég sok olyan barátnőm van, akik még gimis koruk kezdetén költöztek ki az agglomerációba és egész gimi alatt szenvedés volt nekik az iskolába jutás.

citromosjegestea · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.10.30. 12:18:27

Nálunk fontos szempont volt lakás vásárlásnál az ingatlan helye. Végül sikerült egy egész jót találni (felújításra szorult) a Kosztolányi Dezső tér környékén lévő csendesebb mellékutcában.
süti beállítások módosítása