Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Jácintillatú csábítás

2008.04.25. 10:49 Ingatlanprofi


Jácintillatú csábítás

 

Múlt héten jártam pár eladásra kínált lakásban. Az egyik különösen emlékezetes, mert igen kellemes benyomást tett rám. Amint beléptem, rögtön éreztem. Az illatot. A leggyönyörűbb illatok egyikét. A kedvenc virágom illatát. És persze hamarosan fel is fedeztem a fő illatforrást: egy cserép jácintot.





Gyermekkoromban a nagymamámnak volt egy virágoskertje. Mint ahogy a virágoskerteknél lenni szokott, ez is tele volt szebbnél szebb virággal.
Különösen a tavasziak tetszettek. Tulipán, nárcisz, és persze a jácint. Ami azért is különleges, mert nemcsak szép és illatos, de nem is nyílik egész évben, csak tavasszal.

Szóval beléptem ebbe a lakásba, és rögtön egy pozitív érzés: nagyon tetszik! Egy pozitív gondolat: ez egy kellemes hely.

Ennek ellenére nem lett üzlet, mert emellett kőkemény racionalista vagyok és szempontsorral a kezemben megyek lakásokat nézegetni, de azt el kell ismerni, hogy pozitív hatással volt rám a dolog.

Rögtön eszembe is jutott pár apróság:

  1. Eladóknak az első tanácsok közt van, hogy tegyék a lakást vonzóvá, pl. szellőztessenek, hogy friss levegő legyen, meg enyhe illatosító sem árt…

Hát mennyivel természetesebb, egyszerűbb, és hatásvadászabb, ha nem mű illatosító ontja az illatot, hanem egy csokor virág? Kitűnően alkalmas fajták vannak a jácinton kívül: a gyöngyvirág, az orgona, a liliom…

Neked melyik a kedvenced?

  1. A vásárlók az érzelmeik alapján döntenek. Azért vesznek meg egy lakást, mert tetszik nekik. Nyilván azért nem fognak megvenni egy 3 szobás belvárosit a 1,5 szobás panel helyett, mert ott virágillat volt, de 2 hasonló lakás között az ilyen apróságok döntenek.
  1. Ha árulod a lakásod, kelts minél jobb benyomást, akár egy virágillattal is.
  1. Ha pedig vásárolsz, akkor ne hagyd magad az érzelmeid által elcsábítani.

Túl drága egy lakás ahhoz, hogy az érzéseidre alapozd a döntést.
Ha veszel egy nagyon tetsző és divatos zöld cipőt, amit aztán egy ruhához sem tudsz felvenni, akkor bumm, kidobtál pár ezrest az ablakon.

Egy lakásnál viszont nem pár ezrest kockáztatnál.


Te hogy látod ezt, mi a véleményed?
Ért már bemutatott lakásban nagyon kellemes élmény?
Vagy pont fordítva: valami taszítóval találkoztál?
Ha gondolod, oszd meg velünk, kíváncsiak vagyunk rá.

 Ui.: Mivel annyira tetszett ez az élmény, hazafelé vettem egy cserép jácintot. Kéket. Most is itt illatozik.

1 komment

Címkék: lakás jácint eladó virágillat lakáseladó lakásvásárló

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr77441419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu/blog/ 2008.05.07. 09:51:00

Ami engem illet, sokmindenre allergiás vagyok, sajnos többek között bizonyos virágillatokra is.
Lakásokat nézegetek - egyelőre a neten -, az pl. eleve kiesik, ahol látom a macska alvóhelyét vagy netán pont magát a macskát-kutyát a fotón.
Ezért is, természetesen csak a fotós hirdetéseket nézem meg.
Most vacillálok azon, hogy a jelenlegi - számomra nem jól funkcionáló - lakásomat felújítsam vagy eladjam, netán összeköltözve a testvéremmel egy nagyobba úgy, hogy a testvérem is eladja a saját lakását.
süti beállítások módosítása