Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Behúztak a csőbe - avagy átverősó real time

2008.02.27. 14:27 Ingatlanprofi

Tegnap behúztak a csőbe. A dolog úgy esett, hogy elmentem abba a hipermarketbe vásárolni, ami nem a minőségéről híres. (Úgy kell nekem!)

Miközben negyed km hosszú utamat róttam a bejárattól a kasszasor végéig, elém lépett egy leányzó egy kosárkával, benne összehajtogatott színes papírok, hogy válasszak.

No jó, választottam. Az volt ráírva, hogy meglepetés. (Gyanítom, a többire is ez volt).

Ekkor a hölgy elkezdte pakolni egy mutatós kis papírtatyóba a holmikat, hogy miket kapok ajándékba. Testápoló, szétkent belőle egy cseppet a kezemen, after shave (ilyet nem kent rám, szerencsére), válasszak, melyik törölköző tetszik, mert mindez az enyém lesz.

Rohadt gyanús volt a dolog, halványan valami rémlett is, hogy itt majd lesz valami turpisság, csak akkor kapom meg, ha veszek valami méregdrága cuccost tőlük.

Többször is rákérdeztem, hogy: ez az enyém, vihetem? Igen, de várjak még – volt a válasz.

Volt bennem egy másik gondolat is, hogy nem mindenki átverős, illetlenség lenne alapból ilyet feltételezni, udvariatlanság a tisztességesekkel szemben, bíztam egy kicsit a tisztességes üzleti magatartásban, és hogy csak én vagyok gyanakvó.

Aztán persze úgy lett, ahogy gondoltam (mármint először), jött a csattanó: mindez az enyém lehet, mindössze egy 16.000 Ft-os parfümöt kell megvennem.

Természetesen mondtam a hölgynek, hogy jó kis átverés, minek ígér ajándékot, minek mondja, hogy ez már az enyém, így erősen megtévesztés, megérdemelnék a Gazdasági és Versenyhivatal vizsgálatát. Ő pedig kezdte bizonygatni, hogy nem figyeltem eléggé, mert ő nem úgy fogalmazott, hanem…

Jól ki vannak okítva. Vajon hány felháborodott embert látnak naponta? Vajon mi viszi rá őket egy ilyen munkára, ennyire nem lenne más? Szerencsétlenek.

A céget viszont nem bánnám, ha valaki feljelentené, megérdemelnék, én sajnálom az időmet rájuk pazarolni, de hátha valaki…

Rohadtul emlékeztet a dolog a sok évvel ezelőtti vaskos borítékokra, amik arról szóltak, hogy volt egy sorsolás, és megnyerted a fődíjat, ahhoz, hogy megkapd, rendelj ezt meg azt. Úgy tudom, meg is kapták a büntetést ezért a hitegetésért a Versenyhivataltól.

És sajnos még mindig van ilyen.

Karácsony előtt kaptam egy levelet egy szoftvercégtől, melyben a cégvezető arról regélt (kb. 10 km hosszan, komoly munka volt kihámozni a lényeget!), hogy a nyáron volt egy amerikai képzésen, és ott tanult egy csodás módszert, ami nekem is majd milyen jó lesz, és ő ezt nekem szándékozik adni. A levél végére kiderült, hogy akkor adja nekem, ha megrendelem a méregdrága szoftverét.

Lehet, hogy formailag nem helytelen, de erősen félrevezető. Ezért olvastam 10 percen át a rizsáját, hogy a végére megtudjam, amihez sikerült oly nagy kedvet csinálni, az az ajándék csak a rendeléshez jár?

Harmadik eset, ingatlanos vonatkozással: a kamu hirdetések

Nagyon jó helyen levő, keresett lakástípus, alacsony áron. Felhívod. Naná, hogy közvetítő!

Varia1: az már elkelt, de van másik hasonló, jöjjön be megnézni.

Varia2: igen, megvan, jöjjön be. Majd: sajnos elkelt, visszamondták, stb., lényeg hogy nincs, de van helyette más.

Az igazi lényeg meg, hogy sosem volt, csak ezzel akarják horogra akasztani az érdeklődőket, aztán, ha ott van… akkor minden lehet.

Én úgy vagyok, hogy felháborodom, és ha volt is bennem egy kis hajlam a vásárlásra, az úgy elillan, hogy soha többet nem jön elő!

Alapszabály, hogy csak tisztességes partnerekkel üzleteljek. A megtévesztés, félrevezetés számomra tisztességtelen.

Mégis biztosan vannak, akik még vesznek is ezektől, különben már rég csődbe mentek volna.

Hallottál már hasonló megtévesztéses esetet, esetleg Veled esett meg? Kérlek, oszd meg velünk, mindannyiunk okulására!

1 komment

Címkék: ingatlan vásárló megtévesztés félrevezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr15356656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linea · http://www.biztositashitel.shp.hu 2008.03.05. 17:01:21

Hitelügyintézéssel foglalkozom, s szinte naponta hallok az ügyfeleimtől olyan gátlástalan emberekről, akik néhány ezer forintért szinte bármit el tudnak intézni! / A díj persze szigorúan előre fizetendő!/
Néhány tanács azoknak, akik hasonló helyzetben vannak:
- előre soha ne fizess!
- a bankok többsége kikéri a tulajdoni lapot, térképmásolatot, így ezekre a költségekre se fizess előre!
- alaposan olvasd el a megbízási szerződést az utolsó apró betűig!
- ha ilyet eleve nem akarnak aláíratni veled, gyanakodj!
- mindig állapodj meg a költségekről, megbízást csak írásban adj!
Ha bővebben érdekel a dolog, írj a www.biztositashitel.blog.hu -n.
süti beállítások módosítása