Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Milyen a jó ingatlanközvetítő?

2007.12.06. 12:29 Ingatlanprofi

 
Minden szakmában vannak kontárok. Pontosabban két területen kifogásolhatóak: a szakmai és az emberi területen.
Mi választanál: egy kiváló orvost, aki meggyógyít, de egy goromba alak, vagy egy gyengébb orvost hatalmas empátiával?
És vajon egy olyan tanárt, aki a fizika minden aspektusát érti és jól tanítja (tanítaná), de sorozatban megalázza a tanulókat, vagy aki csak annyira tudja a fizikát, amennyi a diák tanításához elégséges, de lelkesíti és sikerélményhez juttatja a nebulókat?
 
Legtöbbször még csak nem is egyértelmű, hogy jó szakember-e valaki. Te, egy kívülálló hogy döntsed el? No igen, ha a tömésed alatt vattát talál egy másik fogorvos, az igencsak beszédes. :)
 
Minél hétköznapibb egy szakma, annál könnyebb belelátni: rögtön látod, hogy a fodrászod jól vágta-e le a hajad, de azt már nem, hogy a könyvelőd jól készítette-e el a bevallásod.
 
No és ennyi felvezető után térjünk a lényegre: milyen a jó ingatlanközvetítő?
 
 
Szakmailag:
 
* Rendelkezik épületszerkezettani és épületgépészeti ismeretekkel. Pl. tető esetén különbséget tud tenni az égetett agyagcserepű fedés, a palafedés és a bitumenzsindely fedés között.
 
* Ismeri a beépített anyagokat, pl. tudja mi a különbség a laminált padló és a parketta között.
 
* Jól tudja diagnosztizálni az épület szerkezeti és egyéb hibáit, meghatározni az épület állapotát.
 
* Ismeri a jogszabályokat. Tudja, mi az előleg és a foglaló, ismeri a tulajdoni lapon levő bejegyzések jelentését és meg tudja mondani, mennyi illetéket kell majd fizetni.
 
* Jól ismeri az adott területet, körülbelül tudja, hogy ott milyen házak vannak, milyen létesítmények, milyen utcák és mik a jellemzőik.
Pl. egy zuglói közvetítő a Pétervárad utcáról kapásból ilyesmit mond: társasházak, Polgármesteri Hivatal, egy része zsákutca, csendes, közepesen forgalmas utca, kevés áthaladó járművel (de rengeteg parkolóval).
 
* Ismeri az adott környékre jellemző árakat. Körülbelülre megmondja, hogy egy adott utcában mennyi a m2 ár, amit a helyszíni szemlén a látottak alapján pontosít.
 
 
Emberileg:
 
* Szorgalmas: hétvégén és délután/este is dolgozik, mert az ügyfelei akkor érnek rá. Általában elérhető vagy üzenet hagyható neki.
 
* Lelkiismeretes: sok helyen hirdeti az ingatlant, sok vevőjelöltnek szervez bemutatót.
 
* Korrekt: megmondja az eladónak, hogy  reális-e általa elgondolt ár, az érdeklődőknek csak olyan lakást mutat, amilyet szeretnének, nem ad fel kamu hirdetéseket.
 
* Lojális: a megbízója érdekét védi, nem szivárogtat ki róla negatív információkat.
 
* Barátságos, kedves.
 
* Ápolt, tiszta, kellemes kinézetű.
 
 
Mi a véleményed? Melyik ezek közül a legfontosabb? Van még valami, ami szerinted fontos, de kimaradt a felsorolásból? Neked mik a tapasztalataid?


Felteszek egy szavazógépet. Arra kérlek, amit leginkább igaznak érzel, arra szavazz. Szavazás után látni fogod, mások mire voksoltak.

          

4 komment

Címkék: ingatlan ingatlanközvetítő közvetítő

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr51254265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.12.19. 12:39:21

Nos, lakásvásárlás előtt vagyunk, nézelődünk, felmérünk, megnézünk lakásokat. A legutóbbit elmesélem, mert kicsit felment a pumpám.

Hirdetés elolvas, közvetítő felhív. 2+1 félszoba kialakítható, így a hirdetés, ember a vonal másik felén mondja, egy szoba - konyha, de naaagy, így le lehet választani. Kérdem, miért szól a hirdetés 2+1 félszobáról mégis, mire kioktat, hogy figyelmesen kell olvasni! Na jó, rendben, nem egy ügyfélbarát ember, előfordul. Megbeszéljük az időpontot, fél kettő, sarkon, rendben.

Odaérünk, ember ott van, bőszen telefonál. Várunk, várunk, majd befejezte és elindul felénk.
-Lakásnézőbe jöttek?
-Igen, jó napot...
-Jó, akkor jöjjenek! - és elindul az út túloldalára, ahol további emberek várakoznak. Tőlük is megkérdezi, rá vártak-e, majd, még mindig bármiféle bemutatkozás nélkül elkezd beszélni a kisebb csoportosulás közepén. Voltunk vagy 10-en.
-Most felmegyünk, és megnézzük, ami nem kerül maguknak semmibe, tehát a megnézés ingyen van, de előtte kérem mindenkitől a személyit, az adatokat felírom, hogy a pénzt biztosan megkapjam.

Mivan??? Volt ott egy másik pár, akik rákérdeztek, hogy most akkor csoportos megnézés van? És sorban állunk majd, hogy milyen a fürdőszoba? Ezt így hogy?
El is mentek. Mi a személyi bemutatásáig maradtunk, ez negyon negatív élmény volt.
És csodálkoznak az ingatlanosok, hogy nem bíznak bennük az emberek.

Reni 2008.01.02. 16:21:24

Nekem is elegem van az ingatlan közvetítőkből!
3 éve lesz,hogy vidékről Bp-re akartunk költözni. Anyukám meglátott az egyik közvetítő irodában egy számunkra megfelelő hirdetést.Meg is nézte. Legközelebb én is felmentem megnézni , megállapodtunk a vételárban,Közben a mi lakásunkra is lett vevő, aki adott 1.100.000ft-ot egyik része foglaló volt, másik része előleg. Mi is így szerettük volna odaadni, de az ügyvéd közölte, hogy csak foglalót hajlandó elfogadni így hát azt adtunk ,és ez lett a vesztünk, mert a mi vevőnk nem tudta eladni a lakását, így mi sem tudtuk eladni neki így beffuccsolt az egész és még a szerződés kötéskor az ingatlanközvetítő is felvette a díjat, pedig nem jött létre a vétel, mert vissza kellett mondani.Nekünk az előleget is vissza kellett fizetni.
Aki a mi lakásunkat megakarta venni, ő most karácsony előtt tudta eladni a lakását.
Mit szóltok ehhez?
sziasztok
Reni

Kinga · http://www.lakasvasarlas.blog.hu 2008.04.07. 22:16:47

Sziasztok! Én a téma másik oldaláról tudok hozzászólni, közvetítő vagyok, az egyik nagy cégnél. Nálunk az alaptanfolyamot azzal kezdték, hogy hogyan bánjunk az ügyfelekkel, hogy viselkedhetünk velük, illetve szabályzat szól arról többek közt, hogy nem szervezünk mutatást egymásra. Persze itt sem egyforma minden ember, de aki hibázik, nem sokáig dolgozik nálunk. Az utóbbi hozzászóláshoz pedig annyit, hogy az eladónak visszajár a jutalék, ha nem az ő hibájából nem jött létre végül az adásvétel (én is adtam már így vissza pénzt). Ez szerintem az életben minden másra is vonatkozik, hogy nem szabad egy ember alapján megítélni egy egész szakmát! Persze "kóklerek" itt is vannak, de sokkal több az olyan ember, aki becsülettel végzi a munkáját. Azt tudom mindenkinek tanácsolni, hogy vétel, vagy eladás előtt nézzen szét a közvetítői piacon, és válassza ki azt, amelyik, illetve aki a legszimpatikusabb. Válogatni, választani kell itt is, úgy lehet megtalálni a legjobbat! Ígérem, megéri! :-)
süti beállítások módosítása