Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Tulajdonostól eladó

2007.11.12. 07:20 Ingatlanprofi

 
 
Úgy gondoltam ideje kritizálni egy kicsit. Mindjárt találtam is egy hirdetést, ami felvetett bennem pár kérdést.
 
---TULAJDONOSTÓL--- ELADÓ Belváros szívében (Papnövelde u. - Veres Pálné u. sarok) 37nm egyszobás összkomforos ÁLLÓGALÉRIÁS lakás!!! Nagyon szépen rendben tartott, csendes,MŰEMLÉK házban! 1. Emeleten -1 Szoba(19nm) + 10nm ÁLLÓGALÉRIA – Előszoba - Fürdőszoba / Wc Külön – Kamra – Konyha – Gázkonvektoros fűtés – Stb…!!! MAGÁNSZEMÉLYTŐL!!! Irányár:13.2M Tel:123…
 
Ez így egy elég korrekt kis hirdetés. Néhány nagy betűvel írt szó tűnik szembe. Tulajdonostól, eladó, állógalériás, műemlék, állógaléria, magánszemélytől. Gondolom ezek lennének a kulcsszavak, azok, amiket az eladó fontosnak tart.
A legjobban szembetűnő a „tulajdonostól” majd a végén szintén nyomtatott betűkkel és 3 felkiáltójellel: „magánszemélytől”.
 
 
Kapásból az ugrik be, amikor használt autó hirdetésekben beleírják, hogy tulajdonostól, sőt: női tulajdonostól. Ebből a kedves vevőjelöltnek arra illene asszociálni, az autó nagyon megkímélt, a hölgy vezető nagyon vigyázott rá, és csak a gyerekeit fuvarozta vele az óvodába, valamint bevásárlásra használta.
 
 
No de itt? Nekem, vevőnek nem teljesen mindegy, hogy a tulajdonos, vagy egy közvetítő árulja? Normál esetben úgyis az eladó fizeti a közvetítő jutalékát. Normál esetben, mert vannak ám irodák, ahol a vevőnek is fizetni kell.
Miért jó az nekem, hogy egy magánszemélytől vásárolok? Valamiért csak jónak kellene lenni, különben nem hangsúlyozná ezt a hirdetés feladója.
No lenne még megjegyeznivalóm, pl. állógaléria, de itt be is fejezem, mert kíváncsi vagyok kedves idetévedt olvasóim véleményére.
 
 
A kérdés: miért jó az egy vevőjelöltnek, hogy a tulajdonos árulja a lakást?
(Van egy tippem, de azt majd legközelebb, előbb megvárom a válaszokat.)
 

Frissítés: majd' egy éve írtam ezt a bejegyzést, azóta találtam egy jó helyet, ahol tulajdonostól eladó hirdetéseket lehet találni. Úgy tudom, január közepén kezdenek.

http://www.tulajdonostolelado.com

19 komment

Címkék: hirdetés lakás eladó tulajdonostól magánszemélytől állógalériás

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr15226056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manor 2007.11.12. 20:32:04

Könnyebb időpontot egyeztetni, nagyobb eséllyel kaphat választ a kérdéseire, anyagiak terén is hatékonyabban lehet puhatolózni. A vevő szempontjából - motivált eladó esetén - mindképpen jobb kihagyni a közvetítőt.
Szerintem.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.11.20. 19:05:08

Gratulálok a válaszhoz, ennél jobban én sem tudtam volna megfogalmazni!
Jutalmad, egy franciadrazsét és egy üveg pezsgőt átveheted a helyi közértben. :)
Különben tervezem, hogy a legjobb választ nyújtókat valami aprósággal megajándékozom. Ötlet még kigondolás alatt van.

tuli1 2007.11.24. 21:57:20

akkor minek kérdezted? tök egyértelmű, hogy a közvetítő este és hétvégén nem veszi fel a telefont, hétvégén nem tudod megnézni vele a lakást, két-három nap, mire időpontot ad, alkudni nem lehet vele, csak a tulajjal. és pont annyira ért a dolgok technikai oldalához, mint én, vagy annyira sem. én az utóbbi időben már csak erre a kulcsszóra keresek az összeghatáron belül.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.11.27. 11:38:39

Több szem többet lát - több ember, több vélemény.
Az ilyen közvetítő meg menjen el - majdnem azt mondtam kapálni, de aztán rájöttem, hogy azt is kell hétvégén.
Ha ilyen kontárokkal találkoztál, nem csodálom, hogy erre a kulcsszóra keresel.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.11.29. 00:05:15

És a legtöbb akkor is a jutalékért csinálja, ha ért is hozzá. Manapság viszont mindenki erősen árérzékeny, és a tulajnak is érdeke hamarabb látni pénzt - alkudni meg amúgy is vele kell. Akkor mit csinál a közvetítő?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.13. 16:20:16

Én két éve amikor lakást kerestem, egyértelműen megmondtam a közvetőknek (mert ők is rákaptak a magánszemélytől hívószó alkalmazására), hogy milyet akarok. Persze nem olyat mutattak. Nagyon idegesítő volt, mert hülyének is néztek, meg be is akartak palizni, és hiába jó egy lakás, ha folyamatosan azt érzed, hogy át akarnak verni.

vegadrama 2008.01.15. 18:07:25

nem egyértelmű, hogy a jutalékot beépítik az árba??

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2008.01.18. 00:33:54

2 eset van:
a, az eladási ár 20 millió és ebből 700 ezer a jutalék
b, a rosszabb: az ár 20 millió + jutalék, vagyis 20 millió 700 ezer

Kiscsabi · http://www.molinofutar.hu 2008.02.17. 17:07:32

Hali!

Ha saját magatok áruljátok ingatlanotokat, akkor használjátok ki a kültéri reklám erejét. Sokan teljesen megfeledkeznek errő!

www.molinofutar.hu

promontor · http://www.jozsefbiro.blog.hu 2008.03.04. 21:52:25

A fő előny, hogy a közvetítő hiánya elvileg könnyebbé teheti a pénzbeli alkut, lévén, hogy az eladó megtakarítja a jutalékot. De persze ez egyben lehet egy ügyes trükk is az eladó részéről, hogy azt érzékeltesse a vevővel, hogy valami extra jó üzletet csinál. Mondjuk van aki maga is hirdeti a lakását, meg közvetítőkkel is, ilyenkor én próbálom az eredeti tulajdonost keresni.

Időpontegyeztetés ügyében sok múlik azon, benn lakik-e a tulajdonos a lakásban. Ha igen, előnyös lehet csak vele egyeztetni, ha nem, akkor éppenhogy a közvetítő a könnyebb eset (feltéve, hogy kulcsa van...)

Más előnyről nem tudok, de kiváncsian várnám a beigért fokytatást.

Hátrány lehet viszont a bizalom. Azt gondolnám, egy közvetítő jelenléte csökkenti az maffiaszerű átverések esetét, de azért ennek a jelentőségét nem túloznám el.

A fent idézett hirdetés egyébként kifejezetten ellenszenves: "NAGYBETŰVEL MONDOM, HÁTHA ÚGY JOBBAN MEGAKAD RAJTA A SZEMED, MEG PERSZE KÉTSZER IS, MERT HÜLYE IS VAGY, ELSŐRE NEM FOGOD FEL..." Engem az ilyen éppenséggel elriaszt.

erika 2008.03.24. 16:03:39

Sziasztok!A közvetítőröl csak annyit,hogy sajnos van aki kifejezetten a jutalékra megy rá,és nem arra,hogy összehozza a megfelelő eladót a megfelelő vásárlóval.Egyébként előnye a közvetítőnek,hogy mielőtt kivisz egy címre mindenféleképp utánajár a tulajdoni viszonyoknak,nem lehet jogilag átverni a vásárlót.Időpontot egyeztet és ha valóban segíteni szeretne akkor minden időben elérhető az érdeklődők számára.Kikell fogni a megfelelőt...

Kinga · http://www.lakasvasarlas.blog.hu 2008.04.07. 22:35:34

Sziasztok! A tulajnak azért éri meg magánszemélyként eladnia, mert így nem kell jutalékot fizetnie. Ennyi a nagy titok!!!!!! A közvetítő pedig jóhogy a jutalékra utazik, mivel sikerdíjért dolgozik, de pont ezért igenis érdeke, hogy az üzlet meg legyen kötve, ezt pedig úgy éri el, hogy összehozza a megfelelő eladót a megfelelő vásárlóval. A tulajdonos, aki igénybe veszi az ingatlanközvetítői szolgáltatást, és jó esetben rendelkezik józan paraszti ésszel, akkor felfogja, hogy a világ összes szolgáltatásáért fizetni kell. Ha megbíz valakit, hogy eladja a lakását, akkor miért sír, ha az a valaki el is adja? Nem ezt akarta ő is? Egyébként közvetítővel a problémás eseteket sokkal könnyebb megoldani. Ha erre alkalmas irodát (!!!!!!) bízott meg, nem kell attól félnie, hogy az utcáról bármilyen ember megtekintheti, mi van a lakásában (mit lehet ellopni), a vevő pedig nem futja a felesleges köröket a rosszul feladott hirdetések miatt. Az előbb valóban egy pont ezzel ellenkező példát mondott valaki, de bocs... minek ment azzal a közvetítővel másodszorra is ki...

Manka 2008.06.09. 15:55:11

Kiscsabi-ra reagálva.

Mi rendeltünka Molinófutártól, tényleg ott volt két nap alatt a molinó és nem volt drága.

Érdekes, hogy egy "utcabeli" vette meg az ingatlant, mert észrevette a molinót. (Érdekes kb. négy hónapig újságban, interneten, A4-es lapon stb. hirdettük, az nem tünt fel neki...)

Szóval mindenkinek ajánlani tudom, aki saját maga próbálkozik.

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.06.28. 08:00:37

Hát kedves Ildikó, most az én naponta felmerülő gondolataimat fogalmaztad meg!

Van egy lakásom - elég jó helyen -, de szeretnék egy teljesen másik típusút venni. Igazából használtat, mert mostanában kevés kedvemre valót építenek.

Én már "benne vagyok a korban", ráadásul nyugdíjas vagyok, emiatt eleve kérdés mekkora hitelt adnának, viszont anélkül nem tudnám megszerezni álmaim lakását.
Ha megmaradna a mostani, akkor akár mindkettő lakás szolgálhatna a hitel fedezetéül, ami könnyebbé tenné a banknak a döntéshozatalt?

Fejből nem tudom az e-bookod e tárgybani részét, ezért kérdezlek, nagyon elrugaszkodott ez a gondolkodásom?

A jelenlegi lakásom paraméterei: D-Ny-i, távfűtéses, lift nélküli nem panel, XI. kerületi házban 1. emeleti, régen 2 szobás volt, most 2 mcm2 híján nem az, csak 1,5 szobás különbejáratú szobákkal. Jó közlekedésű helyen van, mindenkinek tetszik, csak nekem kicsi! :o)

Kérdésem lenne: ha a családban egy most összeházasodó ifjú pár férfitagjának a nevén van egy lakás, ami nem az övé 100 %-ban, azt valahogy ha megegyezik a társtulajokkal, akkor - ha ideköltöznének albérletbe - ez a szocpol igénybevételéhez jó megoldás lenne-e?

Előre is nagyon szépen köszönöm ha válaszolsz:

Üdvözlettel:

Éva

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.06.28. 08:14:18

Huhhh, mi történt?
Ezt a kommentet az új vejegyzésedhezedhez szántam, nem tudom hogyan keveredett ide?

Ildikó! Meg tudod csinálni, hogy áttedd, vagy én próbálkozzak vele? De akkor itt is megmarad "dísznek"...

Üdv.:
Éva

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.06.28. 08:20:30

"...bejegyezésedhez..." természetesen!

Megpróbáltam átmásolni, nem sikeredett!
Minden témánál be kell jelentkezni lent a kommentezéshez? Mert különben egy másik témához kerül a vélemény? Segíts, hogy tudjam...

Üdv.:
Éva

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2008.06.28. 09:27:51

Kedves Éva!

Nem tudom, hogy történhetett, eddig úgy tudtam, hogy a szólj hozzá-ra kattintva, vagy a bejegyzés alatti részt kitöltve az adott bejegyzéshez kerül a hozzászólás.
Ha nem oda, az nekem is új.
De látom, a "Eladni vagy megtartani? – ez itt a kérdés"-nél is ott a hozzászólás, válaszolok ott.

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.06.28. 15:31:43

Kedves "Ingatlanprofi"!

Köszönöm a gyors válaszod, megfogadom a tanácsaidat és körbejárom a bankokat, hátha valamelyik kapva kap utánam!:-)
A 2-3. pontban írtakkal tisztában vagyok (sajnos), ezért gondoltam a felvetésed kapcsán a 4.-re.

A "fészek" részt újból elolvasom a válaszod fényében...

Üdv.:
Éva

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.06.28. 15:38:52

Nos lehet, hogy nálam nem stimmel valami? Mert ahogy egyik témáról átkattintok a másik témára, a kommentek előtt már ki van töltve minden adatom, tehát írom a kérdést/választ.

Igy történt az előbb is, ide jött a válasz, pedig a válaszodra válaszoltam az új bejegyzésednél.

Reggel átmásoltam oda is a kommentemet, lehet, hogy ezzel is azt fogom csinálni. De az is lehet, hogy mire visszamegyek ahhoz a bejegyzéshez, már ott is van a kommentem minden másolás nélkül...

Üdv.:
Éva
süti beállítások módosítása