Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Elrettentő példák: a túlzsúfolt és a klozetos

2008.09.08. 21:03 Ingatlanprofi

Elrettentő példák: a túlzsúfolt és a klozetos

 

Ma ingatlanportálok adatait gyűjtöttem össze, amikor ezen a két „gyöngyszemen” megakadt a pillantásom.

Uh! Kicsit hátrahőköltem, aztán meg meresztettem a szemgolyóimat. Jól látom? Klasszikus iskolapéldái annak, hogyan nem szabad kinézni az ingatlannak a hirdetési képen, ráadásul mindjárt 2 is…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, ez a WC… Visszakaptam a pillantásom, hogy jól látok?

Persze, semmi gond egy WC-vel, én is szoktam használni, na de egy olyan helyen, ami az én (vevőjelölt) érdeklődésem hivatott felkelteni a leendő otthonom iránt, kiraknak nyitóképnek egy klozetot, ráadásul nyitott fedővel, az enyhén bizarr. Ennél jobb kép nem akadt? :)

A másiknál meg beletelt pár másodpercbe, amíg ki tudtam nézni, ez meg mi, vajon melyik helyiség? A klozetról rögtön egy fürdőre asszociáltam, de nem.

Hát, mennyivel jobban nézett volna ki, ha előtte elrámolnak…

 

Nos, mit szólsz hozzájuk? Láttál már hasonló „vevőcsalogató” képeket?

 

 

5 komment

Címkék: elrettentő ingatlanfotó rossz fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr28654479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BPMilán · http://kozossegikozlekedes.blog.hu 2008.09.09. 09:32:27

Rengeteg sz*r képet tesznek ki az eladó lakásokról. Egy szoba, ahol összesen egy fél ágy és egy fél ablak látszódik. Az általad is említett WC-s főkép máshol is sláger... pedig aztán a főváros százezer panellakásában 99ezerben tökegyforma a wc... de azért csak feltesznek róla képet. Az alaprajzok bezzeg hiányoznak, pedig szerintem senkit se az előző tulajnak a szekrénysora érdekel, amit úgyis magával visz, hanem a lakás beosztása.
Éééés ami főleg érthetetlen számomra: ezek a hibák tipikusan ingatlanközvetítőknél fordulnak elő, akiknek elvileg ez lenne a szakmájuk!!!

DrM · http://internetalon.hu 2008.09.09. 13:11:04

Ezeket a lakásokat nem eladni fogják, hanem árusítani. És ez nagy különbség.
Egyébként nem lenne baj, ha mindennapi életképeket mutatnának a lakásból, szerintem ez is kell(ene) ahhoz, hogy "belakva" lássa az érdeklődő, csakhogy egy rendetlen konyha, meg egy - az adott alkalomra - kitakarított rötyi mégcsak ezt sem mutatja.
Az ingatlanközvetítők miért értenének hozzá. Az nem szakma (tisztelet a kivételnek). Miért csinálnának azok jobb képeket.
Aki pedig egy-egy fotó alapján dönt egy lakásról, az meg is érdemli...

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.09.21. 13:49:29

Egyetértek BPMilán-nal, mert sok olyan fotó van egy-egy hirdetés mellett, pl. nagynevű ingatlanközvetítő cégek által készítettek között is, hogy az már megdöbbentő.
Engem pl. kimondottan az ajtók és az ajtófélfa (keret) érdekel, mert abból tudom, hogy milyen házban van a lakás, kb. milyen lehet a környezete, stb.
Sokszor pont a lényeges információk hiányoznak, pl. van-e lehetőség cirkó-fűtés kialakítására, vagy maradnia kell a Hérának, konvektornak, fel van-e újítva a kémény, de a legfontosabb az alaprajz - különösen, ha felújítandó a lakás - ez pedig érdektelenné tesz.
Tényleg nem érdekel az előző lakó izlése, bár az is sokszor informál - a plusz adatokkal együtt, akár az eladás okáról is.
Tehát számomra egy fotósorozat a "kályha" az induláshoz...

pg2 2008.11.13. 22:32:00

@DrM
Nem egy kép alapján dönt az ember, de nincs idő *minden egyes* ügyesen hirdetővel egyeztetni, helyszínen nézelődni. Én napi 100-150 hirdetést böngésztem végig. Megesett, hogy az ígéretes hirdetésből csak a fűtés maradt ki (naná, táv: ugye gyanús), a mellé rakott képről meg elég egyértelmű volt, laktam is olyanban. Még a telefon is pénzkidobás lett volna. Egyébként ugyanott (közvetítő/hirdető) egy csomó panel van bekeverve a téglaépületek közé, de volt, aki csúsztatott zsalusnak, sőt, olyan is, aki a mellékelt kép ellenére explicite téglának írta a ...megyeri lakását. Helyismeret híján akár el is hinné az ember, és utazna fölöslegesen másfél órát.
Más: a hirdetésekben gyakori "jó állapotban lévő", meg a "két éve felújított", "újszerű" meglehetősen képlékeny fogalmak. Van, akinek a pókhálózás is felújítás. Pl. ha a képen látsz egy régi stílusú csaprózsát a sarokban (+közös költségben a víz, vagyis nincs vízóra), szinte biztos lehetsz benne, hogy ólomcsövek vannak a falban (100-400e Ft). Ha a képen van egy barna konvektor, régi henger alakú gázos vízmelegítő, jó eséllyel nincs bélelve a kémény (emelettől függően 30-80e/kémény) stb. Legalább sejted, milyen kockázatok várnak, nem ér akkora meglepetés a helyszínen a rámenős tulaj/közvetítő terelgetése közben.

pg2 2008.11.13. 22:44:38

@BPMilán
A közvetítő nem fotóművész. A lakások és helyiségek többsége nem stúdió méretű, nagyon nehéz úgy fényképezni, hogy abból valóban a lakás köszönjön vissza. Jobb is így: jól olvasva a képeket csomó apróság árulkodik a tulajról. Ha "profik" csinálnák a képeket, biztos lemaradnának a cikis részek, tudnák mit kell eltakarni egy jól elhelyezett vázával, arrébb tolt kanapéval, lazán odadobott törölközővel, tennének jó nagy reflektort a gangra stb.
süti beállítások módosítása