Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Amikor az eladó gyorsan szeretne eladni... - lehet ekkora mázlid?

2008.08.09. 20:30 Ingatlanprofi

 

Amikor az eladó gyorsan szeretne eladni…  – lehet ekkora mázlid?


Mára tervben volt a piaclátogatás. Olyannyira tervben volt, hogy még a telefont is „felhúztam”, csörögjön nekem időben, mert nem a legnagyobb tömegben akarok menni.

Csörgött is időben, hanem volt ott másik zaj is: a zuhogó eső zaja.

No, gondoltam, annyira azért nem vagyok elszánt, hogy szakadó esőben piacra menjek (menjen a kotera :-) ), majd megoldjuk az ebédkérdést máshogy.

A délelőtt folyamán még esett rendesen, aztán délre elállt. Mivel már se barack, se hús, se krumpli nem volt otthon, vasárnap meg nincs piac, úgy láttam jónak, mégis kiszaladok, hátha kapok még valamit.

Mint kiderült, nem maradtam le semmiről se. Az egyik árusnál gyönyörű, hibátlan, zsenge kukorica volt, megnéztem, mikor rám szólt, hogy adja 80 helyett 60-ért is, jöjjek közelebb, kóstoljam meg. Enyhén vonakodtam, ki eszik kukoricát nyersen?, (igen, a malacok:-) ), de annyira biztatott, hogy kóstoljam meg, és a késével gyorsan lekanyarintott pár szemet. Olyan volt, mintha már meg lett volna főve, teljesen zsenge, csemege fajta.

Az árus meg folytatta, hogy csak 10 perc főzés kell neki, vigyem el, ő már menne haza, azért adja olcsón. Meg az eső miatt maradt ez most meg neki. Hát, hiba lett volna otthagyni.

Aztán vettem tőle még egy kazalnyi petrezselymet is fél áron (10 csomagot 200-ért, szintén ő ajánlotta). A petrezselyem szinte mindenbe kell, eláll fagyasztva, szárítva is, kár lett volna otthagyni. Kaprot pl. már nem vettem volna ennyit.:) Kár, hogy krumplija és barackja nem volt.

 

Szóval az eső egyikünknek sem volt jó, aztán én a végén jól jártam, és ő is. Az pech, hogy az emberek otthon maradtak a zuhogó eső miatt, de végül mégis megvették a portékát, igaz a tervezettnél sokkal olcsóbban.

Nagyon ritkán van ilyen, hogy elmossa az eső a piacot.

Nagyon ritkán van olyan is, hogy egy ingatlant valami ok miatt áron alul kínálnak.

Nincs vele semmi baj, csak az eladónak sürgős valami miatt az eladás, gyorsan pénzhez akar jutni, vagy gyorsan szabadulni akar tőle, ezért adja olcsóbban is, csak vigyék már. Örül, ha megveszi valaki, mert a gyorsaság fontos neki.

Időnként lehet ekkora szerencséd, hogy kifogsz egy ilyen ingatlant, ami minden szempontból megfelelő, és gyorsan és áron alul eladó.

Ritka, mint a fehér holló, de nem lehetetlen.

Vannak, akik kifejezetten az ilyeneket keresik. Mit gondolsz, lehet-e azt valahonnan előre tudni, hogy egy ingatlan gyorsan, áron alul eladó?

4 komment

Címkék: piac sziget2008 eladó ingatlan áron alul zuhogó eső

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr64608449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter 2008.08.13. 11:52:11

Szia!

Nekem sikerült olcsón ingatlant venni. 15 körül mennek itt a lakások és 12.5 -ért vettem. 4 éve árulták, nem tudták eladni.
Koszosak és büdösek is voltak... hát persze, hogy nem ment el gyorsan.
Feltérképeztem a terepet és közvetítő nélkül sikerült megvenni.
Kifestettünk és kivixoltuk, most eladhatnám 15-ért, de nem teszem.

Üdv.: Péter

JediL 2008.09.09. 13:39:41

egy 20as helyett megkaptam 17,7ért, mert sürgős volt nekik, tettek a pénzre is, mit számít az a 2-3 milka egyeseknek...:)

Pálinkás Éva · http://www.gondoskodjmagadrol.hu 2008.09.21. 13:58:20

Szia,
Egy időben "családi okok miatt" megjegyzést tettek az ilyen lakások hirdetésébe, kérdés, ez mennyire kopott meg, illetve manapság mennyire igaz.
Mert élek a gyanúperrel, hogy "rafinált" ingatlanosok beteszik ezt a 3 szót és a naív vásárló már ugrik is a jónak igérkező vásárlásra.
Te erről tudsz valamit? Megosztanád a tapasztalatodat velünk is? Mondjuk mint egyfajta "szamárvezető"?
Köszi:
Éva
süti beállítások módosítása