Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Jövőre 20 %-kal nőnek a lakásárak

2007.10.19. 09:27 Ingatlanprofi

 
 
Nem tudtam megállni, hogy ezt a gyöngyszemet ne osszam meg Veled.
Nem olyan rég részt vettem egy lakáskiállításon. A lényeg az volt, hogy az ingatlanközvetítő irodák, a kivitelezők, hitelintézetek összefogtak és felállították pavilonjaikat.
Ők kemény százezreket fizettek a lehetőségért, tőlem „csak” 800 Ft-ot gomboltak le a rendezők. (per koponya) Ez már akkor is elgondolkodtatott: én vagyok a fő ok (és persze a többi ezer, aki elment megnézni), miattam szervezik, ha én nem mennék el bámészkodni (és persze a többi ezer rajtam kívül) akkor nem is lenne értelme az egésznek – és ennek ellenére velem fizettetnek?!
Ez már szerintem a kapzsiság netovábbja.
Mert szerintem a résztvevő kiállítók szívesen kifizetnék a belépők árát is, csak jöjjenek az ügyféljelöltek, de nem, jobb több rókáról több bőrt lenyúzni….
Erről csak az jut eszembe, amikor pénzért nylonzacskót veszek, ergo fizetek azért, hogy aztán reklámozhassam, ami rá van nyomtatva. Nem pofátlan?
Szóval ott több kiállítóval is beszélgetésbe kerültem, meg is adtam adatokat, hisz amúgy mást se csinálok, mint ingatlanokat adok-veszek, így kapta meg az elérhetőségemet egy pénzügyi tanácsadó cég.
 
Ahonnan valaki egy szép délután felhívott és kezdte a szokásos befűző szövegét…
Ami nem tetszett:
-         elmondta kit keres, de a nevét és hogy ő ki, honnan, csak jóval később közölte  (szerintem ezzel illett volna kezdeni)
-         elmondása szerint a hosstesslány írta fel az adataimat (ő meg akkor ki? a madám? )
Mondta, találkozzunk, mert megismertetné velem az állami támogatásokat (mondtam, már ismerem őket, mostanában sajnos nem érek rá és kb. jövőre lenne aktuális a lakásvásárlás számomra).
No és ekkor hangzott el az az ominózus mondat, amit már a címben említettem.
„Jobb lenne idén találkozni, mert jövőre 20 %-kal emelkednek a lakásárak.”
Ez a kategórikus kijelentés már első hallatra is igencsak megütötte a fülemet.
Hogyhogy?
Hát kiderült, az ingatlanadóra gondolt a drága – pontosabban én totóztam ki, mert végig olyan sejtelmesen beszélt – ő meg megerősítette. Hogy azért drágulnak 20 %-kal a lakásárak, mert bevezetik az ingatlanadót.
Kissé csodálkoztam, hogy sok hónap után megszületett ezügyben a döntés, de a hölgy ezt határozottan állította. Hát jó, bár rögtön ellenvetéssel éltem, hogy ez nem logikus: ha adó lesz az ingatlanon, akkor talán inkább szabadulnának az emberek tőle, nem pedig árat emelnének….
 
Azóta is ezen jár a fejem, hogy ekkora ökörséget kijelenteni…. !
Vajon ő találta ki, vagy tanították neki?
És ha nem vagyok szakmabeli talán még be is dőlök neki.
Persze ez is egy szokásos sürgető marketing üzenet volt, hogy most találkozzunk, mert holnap már késő. Hisz 20 %-kal nőnek a lakásárak!
Úgy mindegyik. Mert aki már fél éve nem tudja eladni a lakását, az az ingatlanadó örömére most 20 %-ot emel rajta – hátha ettől majd jobban megy a bolt. Logikus, nem?
Mellesleg utánanéztem az ingatlanadónak: az Origó szerint egyelőre nem vezetik be.
 
 
Mi a véleményed? Veled történt már hasonló eset?

4 komment

Címkék: lakás ingatlanadó ár tanácsadó ingatlanközvetítő pénzügyi lakáskiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr95200968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.10.20. 14:37:15

Megérdemli a cég, hogy megnevezd.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.10.20. 22:09:08

A hölgy az OVB munkatársa. A céggel pár éve volt kapcsolatom, jól képzett munkatársakat ismertem meg, rendszeresen kaptak képzést. Most nem tudom, hogy ez a cég által javasolt csalimondat, vagy a hölgy ötlete. Inkább az utóbbira tippelek.

.hajtűkanyar 2007.10.21. 12:23:55

Figyu! Szerintem az áfára gondolt, amit a telek után a lakásokra, úgy unblock az ingatlanokra is bevezetnek januártól.

Egyébként ja, igazad van.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.10.24. 13:11:23

A kommented után sokat gondolkoztam, majd utánajártam és összegyűjtöttem a lakással kapcsolatos adóterheket, különös tekintettel az áfára. Erről szól a legújabb bejegyzésem.
Köszi az észrevételt.
süti beállítások módosítása