Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanusitvány (1) energetikai tanúsítvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Hogyan szúrd el garantáltan a lakásvásárlást?

2009.04.01. 14:00 Ingatlanprofi

Hogyan szúrd el garantáltan a lakásvásárlást?

 
3 tuti bombabiztos tipp, avagy a 3 legütősebb rossz tanács
 
 
Hibázni lehet kicsit és nagyot, de hogy olyat hibázz, amit garantáltan bánni fogsz, és amivel totálisan elszúrod a lakásvásárlást, na ahhoz kell néhány tipp.
 
Használj ezekből minél többet, és az eredmény nem marad el. Tuti ez lesz életed legrosszabb lakásvásárlása.
 
Íme:
 
1. Vágj bele a közepébe! Most! Minek erről szövegelni!? Menj! Csináld! Kezdj el még ma ingatlanokat nézegetni!
 
Hogy még azt sem tudod, hogy pontosan mit akarsz? Majd kialakul idővel az is. Te csak nézegess minél több ingatlant, a többivel nem kell törődni. Majd ráérsz foglalkozni vele, ha itt lesz az ideje. Biztosan lesz olyan, ami megtetszik.
 
Ha elég sokat megnéztél már, akkor lesz képed a kínálatról. Nézz csak meg minél több fajtát, garzont és 3 szobásat, panelt és családi házat, új építésűt és felújítandót, sőt, nézz meg több kerületben/ városban/ faluban is lakást, hisz sose lehet tudni, melyik fog megtetszeni.
 
Ne foglalkozz azzal, hogy ez rengeteg időbe telik. Kit érdekel az idő, amikor álmaid otthonát keresed? Te csak hallgass a megérzésedre, az majd megsúgja, hogy melyiket kell megvenned.
 
 


1. a. Alkudj a telefonban! Kínálj rögtön 1-2 millával kevesebbet érte, s küldd el a fenébe azokat, akik nem elég rugalmasak. Nehogy már szórakozzanak veled! Hogy sok ilyen majom van? Hát ja… annyival kevesebbet kell megnézni. Ha majd elunod, hogy mindenki olyan begyöpösödött, hogy nem akar alkudni, akkor válts taktikát.
 
1. b. Beszélgessél el az eladókkal a telefonban. Kérd meg, hogy meséljék el részletesen, milyen az ingatlanjuk. Ne feledd el megkérdezni, hogy hol dolgoznak, hány gyerekük van, és mire akarják költeni a vételárat. Ebben adhatsz nekik pár tippet. Ha segítesz nekik, jobban fognak szeretni. Mesélj magadról, a családodról, a terveidről. Jó az, ha megismeritek egymást.
 
1. Extra tipp: Szereted a zsákbamacskát? Válassz fénykép nélküli ingatlant, garantált lesz a meglepetés!
 
1. c. Nem kell pontosnak lenned. Hisz úgyis ráérnek, otthon vannak.
 
 
2. Nem győzöm hangsúlyozni a megérzés fontosságát. A legfontosabb dolog, hogy megtaláld azt, ami a legjobban tetszik. Legyen ez szerelem első látásra!
 
Csak ez az, ami számít. Olyan hülyeségekkel ne foglalkozz, hogy elfértek-e benne, vagy nem lesz-e túl nagy, nincs-e túl messze mindentől, van-e zsúfoltság. Ezek apróságok. Mindent lehet, csak akarni kell.
 
Még az sem számít, ha a családtagjaidnak nem tetszik. Majd megbarátkoznak vele. Különben sincs olyan jó ízlésük, mint neked.
 
Nagyot úgysem lehet tévedni. Ha meg valamiért kiderülne, hogy mégsem volt jó választás – nem fog, nyugi – akkor pikk-pakk eladod és veszel majd egy másikat. Nem nagy ügy.
 
Megérdemled a legjobbat. Nálad jobban senki se tudja, mi a jó neked. Hallgass a szívedre! Válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik. Engedd, hogy teljesüljön a kívánságod! Egyszer élsz. Itt a lehetőség, ne hagyd ki.
 
Hangsúlyozom: ne hagyd, hogy pitiáner dolgok eltérítsenek. Hogy ellen tudj állni ezeknek a pitiáner dolgoknak, leírom, mik azok, amikkel nem szabad törődni:
 
A pénz nem számít. A legjobb lakásért semmi sem drága, a pénz mellékes.
 
Nem számít, hogy kicsi vagy nagy-e nektek. Ez lényegtelen, jó szándékkal mindent meg lehet oldani.
 
Nem számít, hogy közel van-e a bolthoz, iskolához, munkahelyhez. Mellék kérdés ez.
 
Nem számítanak a szomszédok se. Minek velük foglalkozni, lehet, hogy egy hónap múlva elköltöznek.
 
Ha tetszik a lakás, akkor már semmi rossz nem történhet. Vedd meg, és élj benne boldogan!
 
 
2. a. Legyél lelkes! Hívj fel azonnal mindenkit, aki számít és újságold el a jó hírt még azon melegében, ott, a megnézett ingatlanban!
 
Ja, alkura ne számíts. Csak jó tanácsként mondom, hogy legyél felkészülve, de a legjobb lakások tulajdonosai nem hajlandóak engedni az árból. Tapasztalat. De ha nem hiszed, győződj meg erről magad: miután a tizedik ismerősödet is értesítetted arról, hogy megtaláltad álmaid lakását, kérdezd csak meg, hogy mennyit engednek az árból.
 
 
3. Most, hogy a legfontosabbal már meg is vagy (rátaláltál álmaid otthonára), foglalózd le azonnal.
 
Minél nagyobb foglalót adsz, annál biztosabb lehetsz, hogy nem adják el másnak, és minél rövidebb határidőre teszed a vételár kifizetését, annál hamarabb a tied lesz ez a cuki ingatlan.
 
Legjobb a foglaló összegét mindenhova magaddal vinni, hisz sosem tudhatod, mikor találsz rá arra a lakásra, amit megveszel. Akkor pedig a gyorsaság mindennél fontosabb lesz. Nehogy lemaradj, mindenhova pénzzel menj!
 
Akartam még tanácsolni, hogy a biztonság kedvéért még számold át a foglalót az utcán, a lakás előtt, nem keveredett-e el egy tízezres valahova, de belátom, ez kockázatos lenne. Mert ha valaki kikapná a kezedből a pénzt, akkor nem lenne mivel foglalóznod. Bár… azt mondják, kockázat nélkül nincs siker.
 
3. a. Akárki akármit mondd, foglalózni fontos dolog. Ne hagyd magad eltántorítani olyan rossz dumával, hogy még nem is jártál a bankban kölcsön ügyben, vagy még el sem adtad azt a lakásodat, aminek az árából veszed meg az újat. Te csak legyél optimista, bízz a legjobban, és az univerzum majd megadja neked.
 
 

A fenti rossz tanácsokat akkor fogadd meg, ha garantáltan el akarod szúrni a lakásvásárlást. Tök jó lesz majd utána nyalogatni a sebeidet és mindenkinek panaszkodni.

Természetesen semmi felelősséget nem vállalok a tetteidért, hisz az a te döntésed, hogy szándékosan elszúrod. Megérdemled.

 

Egyébként meg sok vidámságot április elsejére! :-)

1 komment

Címkék: hiba lakásvásárlás április 1

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr421037007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HitelesBalu · http://www.credithill.eu 2009.04.16. 20:33:17

"1. c. Nem kell pontosnak lenned. Hisz úgyis ráérnek, otthon vannak."

igen, ez nagyon jó :)))
süti beállítások módosítása