Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Neked is van konkurensed?

2009.03.26. 20:01 Ingatlanprofi

Neked is van konkurensed?

 

Ugyan már, konkurensük a cégeknek van – sokaknak ez a válasza.

Ha van egy sarki bolt és nem messze tőle nyit egy újabb, akkor a kettő konkurense lesz egymásnak.

Klasszikus értelemben, a konkurens szót hallva, sokunknak valami ilyesmi kép jelenik meg.

A konkurenst pedig nevezik szépen szólva versenytársnak, csúnyán szólva ellenségnek.

 

De Neked van-e konkurensed?

 

Van bizony. Sok. Több, mint gondolnád.

 

Egész életünkben versenyben vagyunk másokkal.

Ha valaha nagyon lúzernek éreznéd magad, akkor jusson eszedbe, hogy egyszer egy nagy versenyt tutira megnyertél. Több millió résztvevő, és Te voltál a legjobb, a legügyesebb, a legfürgébb. Te lettél az első – különben meg se születhettél volna. :-)

 

Egész életedben versenyezned kellett. Akkor is, ha konkrétan nem indultál szavaló-, rajz- sportversenyeken.

 

Versenyeztél a szüleid figyelméért (normális esetben csak a figyelméért, nem a szeretetéért), az óvó néni figyelméért. Ki tudja megszerezni a legjobb játékokat, kié lesz elsőnek a hinta, ki tud több gyereket rávenni, hogy vele legyenek egy csapatban, vagy vele játszanak.

 

Versenyeztél később egy fiú vagy lány figyelméért. Azt akartad, hogy Téged válasszon barátnőnek/ barátnak, ne pedig a Katát/ Tibort.

 

Valószínűleg voltak felvételik, amikor középiskolába vagy egyetemre/ főiskolára jelentkeztél.

 

Amikor jelentkeztél egy állásra, akkor is sok, akár száznál is több versenyző közül kellett kiemelkedned. Azóta is verseny van, ki kap előléptetést, ki hoz több ügyfelet, kinek a tanítványai jobb matekosok, stb.

Ha céged van, vállalkozó vagy, akkor a hasonló tevékenységet végzők mind versenytársaid lehetnek.

 

Mindezeken kívül mindennap versenyzel úgy saját magaddal, az idővel és másokkal is, hogy észre se veszed.

 

Kik akkor a konkurenseid?

Mindenki más, aki azt akarja megszerezni, amit Te.

 

A boltban látod, hogy a jonatán alma csak 119 Ft, van köztük szép és csúnya, gyorsan igyekszel kiválasztani a szépeket, mielőtt az a nő, aki szintén ezt csinálja, el nem happolná az összeset.

 

Budapesten látom, hogy szinte rohannak az emberek az ülőhelyekért egy buszon, lehet, hogy Te is ezt teszed, hogy majd egy idős nénikének átadhasd, amit kiharcoltál.

 

Szegeden viszont sokszor láttam azt, hogy volt 1 hely, ahova mindenki szeretett volna leülni, de mindenki restellte volna „bepofátlankodni magát”. Így mindenki állt. Vagy volt, aki megkérdezte a mellette levőt, hogy „Nem ül le?”, miközben azt remélte, hogy a válasz: „Köszi, nem, üljön csak le” lesz (ez az elvárt válasz).

 

Nincs abban semmi rossz, hogy a legjobbat akarod. Megérdemled a legjobbat.

Nos, a témára visszatérve: Neked vajon hány konkurensed van, amikor lakást akarsz vásárolni?

 

Vajon hányan akarjátok ugyanazt a lakást megszerezni?

Mert ha már akad 1 valaki, akinek ugyanarra fáj a foga, akkor verseny van. Azt kapja, aki a jobb feltételeket (több pénz, gyorsabb fizetés, nagyobb foglaló, nagyobb előleg, készpénz, későbbi beköltözés, stb.) nyújtja vagy aki gyorsabb volt.

 

Mennyire akarod azt a lakást, beszállsz-e a versenybe?

Gyorsan lestoppolod-e magadnak?

 

Régebben az új építésű lakások szinte már a tervezőasztalon elkeltek. Aki gyors volt és éber, az megszerezhette a legjobb fekvésű, legjobb beosztású lakást. Eszébe se jutott, hogy akár alkudhat is, mert attól félt, hogy akkor elzavarják, és annak adják, aki nem próbálkozik ilyesmivel.

 

Most is vannak kapós házak, lakások, telkek. Olyanok, amiket szinte nem is kell hirdetni, ismerősi körben elkelnek.

 

Mi a jó stratégia?

 

A legtöbbet kínálni érte? A leggyorsabbnak lenni?

Vagy úgy csinálni, mint akit nem is érdekel a dolog?

 

Hát, nézzük csak: a legtöbbet adni érte. Mennyi az a legtöbb, ami adható? Meddig mehetsz el? Mennyit ér valójában?

 

Leggyorsabbnak lenni. Ha Te vagy az első ajánlattevő, az biztos elég lesz a sikerhez?

 

Úgy tenni, mint akit nem is érdekel a dolog. Nekem ez a kedvenc stratégiám, de ez kockázatos. Csak az tud nyerni vele, aki kész veszni hagyni is a dolgot, ha az elvárásai nem teljesülnek. És olykor valóban el is veszti.

Alkudozol, közben meg elviszi más. Megtörténhet.

 

Kíváncsi vagyok, mint lakásvásárló foglalkozol-e a konkurenciáddal? Ha igen, akkor hogyan és mit teszel?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny konkurencia lakásvásárlás konkurens

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr11027708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása