Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Szánalmas vagyok

2009.03.06. 09:45 Ingatlanprofi

Szánalmas vagyok

 

Minden nap kapok olvasói leveleket. Ezek 95%-a köszönő levél: az írója megköszöni a segítséget és a sok hasznos információt. Ezek egy kicsit megsimogatják a lelkem, és ilyenkor fülig érő szájjal mosolygok.

 

Aztán minden hónapban kapok 1-2 kritikát is: általában azt szokták kifogásolni, hogy „erőszakosan marketingezek”, vagy „hogyhogy pénzt merek kérni egyes információkért”. Illetve újabban, hogy „miért bántom az ingatlanközvetítőket”.

 

Mivel én kérem a visszajelzést, ezzel nincs is bajom, fura is lenne, ha csak dicsérnének.

Csak a stílus… Mert ég és föld a különbség egy tárgyilagos kritika (ami akár segítő célzatú is lehet) és egy személyeskedő észrevétel között. Ma ez utóbbiból jutott egy.

 

Azt írta egy olvasó, hogy szánalmas vagyok. :-)))

Szeretném azt mondani, hogy rezzenéstelen arccal tudom az ilyen levelet betenni az olvasói mappába, de még nem megy: rosszabb napokon érzek ezek után néhány perc keserűséget.

 

Úgyhogy ma kicsemegéztem, minek is neveztek az embertársaim az elmúlt másfél évben (csakis a bántóakat, mert az az érdekes :-)) ):

 

„jellemtelen”

„visszataszító”

„az egész arra megy ki, hogy fizessek”

„érzelmekkel manipulál”

„aljas némber”

„anyádat tegezd”

„undorító”

„az ilyenek miatt utálják az ingatlanosokat”

„ha annyira segíteni akarsz, akkor miért kérsz pénzt az e-bookért?”

„neked is csak a pénzem kell”

„erőszakos marketing”

„erőszakosan nyomulsz”

 

Hát, nézzük csak. Van a 99 napos, ingyenes lakásvásárlási e-mail tanfolyam. Ez kb. 100, normál betűkkel írt, A/4-es oldalnyi információ. Hangfelvételen is több, mint 2 óra.

Teljesen ingyen.

Van ugyan egy fizetős, hangos változata, együtt az összes levél, de azt nem kötelező megrendelni.

Szinte minden levélben van legalább egy használható tanács, olyan, amire sokan maguktól nem is gondoltak volna. Példákkal illusztrálva.

Nagyon ritkán van egy-egy akció is, erről is küldök levelet.

Ezek tények.

 

Most nézzük a vádakat. Szánalmas vagyok, undorító, jellemtelen – az illető direkt sértegetni akar: nem érdekelnek, akik hülyeséget beszélnek.

 

Erőszakos marketing: kb. 6 tanácsokkal teli levélre jut egy, amiben valami akciót említek. Az elsőt kb. azután, miután az illető már kb. 2 hónapja kapja rendszeresen a jótanácsokat. Nagyon ritkán, egy évben csak maximum 2-3 alkalommal van valami akciónk.

Ezen kívül: a lakásvásárlásnak rengeteg buktatója van, óriási pénzekről van szó, kockázatos hibázni. Meg akarom óvni az embereket a baklövésektől – ha ezt erőszakosan teszem… nos, akinek nem teszik, használhatja a leiratkozás gombot.

Most, a válság idején különösen nagy tétje van egy tévedésnek. De erről majd legközelebb írok.

 

Pénzt kérek egyes információkért: több, mint 100 oldalt adok ingyen, plusz rengeteg cikkem is olvasható. Ennél többet nem tudok (és nem is akarok ingyen) adni, mert a boltban tőlem is kérik a pénzt. Az információs anyagokat több hónapba telt elkészíteni, előtte persze több éves tapasztalat és szakirányú végzettség kellett hozzá.

 

Miattam utálják az ingatlanos szakmát: igyekszem semleges maradni, a közvetítőkről egyaránt szoktam rosszat és jót írni. Pl. a jó múltkor jelent meg egy cikkem egy portálon, amiben elég pozitívan nyilatkoztam az ingatlanosokról.

 

 

Na de ennyit rólam, most beszéljünk valami fontosabbról: Rólad.

Hogy állsz a lakásvásárlással? Érint-e Téged hátrányosan a mostani válság? Mi lehet a kiút? Legközelebb írok erről, de addig is nyugodtan írd le, amit gondolsz, ide a kommentek közé.

 

Ha pedig még nem vagy feliratkozva a Tippek lakásvásárlóknak 99 napos lakásvásárlási e-mail tanfolyamra, de lakásvásárlás előtt állsz, akkor jó döntés lesz feliratkoznod az információkért. Még a 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlás során elkövetnek című tanulmányt is megkapod pluszba. Igen, én is kérem!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr57984790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása