Lakásvásárlás

Tippek, tanácsok, ötletek lakásvásárlóknak. Tévedni sokba kerül. Spórold meg a tanulópénzt!

Ha szeretnél még több infót...

Honlap lakásvásárlóknak: Ingatlan Tudásbázis
Minden információt megtalálsz itt, amire csak szükséged lesz

Tippek lakásvásárlóknak

Iratkozz fel, és e-mailben megkapod a legütősebb tippeket!
Ráadásként egy Bónusz Tanulmány! - 33 végzetes hiba, amit a lakásvásárlók többsége elkövet Feliratkozom!

Hogy könnyen visszatalálj...

Felveszem a www.lakasvasarlas.blog.hu oldalt a kedvencek közé



pagerank

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

10 (1) 2008 (1) 2009 (1) 33 végzetes hiba (1) a (1) adó (4) adósság (1) adózás (5) adózás eladás után (1) áfa (1) albérlet (1) albérlő (1) állógalériás (1) amit (1) április 1 (3) ár (1) áron alul (1) árverés (2) az asszony verve jó (1) a nagy számok törvénye (1) bank (1) bérbeadás (1) bérleti díj (1) b terv (1) eladás (3) eladás után (1) eladás utáni (1) eladó (4) eladó ingatlan (1) elkövetnek (1) elrettentő (1) energetikai tanúsítvány (1) energetikai tanusitvány (1) energiapasszus (1) energiepass (1) erdélyi (1) érték (1) félrevezetés (1) felújítás (2) felújított (1) felújított lakás (1) főbérló (1) forrásadó (1) gazdasági válság (1) gondolatok (1) google (1) google hirdetések (1) ház (2) hellókarácsony (1) hiba (1) hirdetés (3) hitel (2) hitelbiztosítéki (1) hitelképes (1) humor (1) idó (1) illeték (5) információs (1) ingatlan (25) ingatlanadó (3) ingatlaneladásból (1) ingatlanfotó (1) ingatlanközvetítő (2) ingatlanos (1) ingatlanpiac (2) ingatlan befektetés (1) ingatlan eladás utáni adózás (1) ingatlan szezon (1) ingatlan tudásbázis (1) ingatlan vásárlás (1) ingatlan vásárlás illeték 2010 (1) ingatlan zöldkártya (1) jácint (1) kár (1) karácsonyi akció (1) káros (1) kék (1) kérdés (1) kérdések (1) konkurencia (1) konkurens (1) közvetítő (2) lakás (25) lakásárverés (1) lakásbiztosítás (1) lakásbörze (1) lakáseladás (8) lakáseladási (1) lakáseladó (2) lakáseladók (1) lakásfelújítás (2) lakáshitel (1) lakáskeresés (1) lakáskiállítás (1) lakásnézés (1) lakások zöldkártyája (1) lakásvásárlás (14) lakásvásárlási kedvezmény megszűnik (1) lakásvásárlás lépésről lépésre (1) lakásvásárló (2) lakásvásárlók (1) lakóingatlan (1) legdurvább (1) luxusadó (1) magánárverés (1) magánszemélytől (1) megtévesztés (1) mónika (1) motivált eladó (1) nyár (1) nyaraló (1) olcsó albérlet (1) örökösödési (1) összeg (1) pénzügyi (1) piac (1) pofon (1) portál (1) reklám (2) rossz fotó (1) során (1) szarvashiba (2) szavazás (2) sziget2008 (1) szja (1) szomszédok (1) tanácsadó (1) tapasztalat (1) tervezés (3) tippek lakásvásárlóknak (1) titkok (2) törlesztőrészlet (1) tulajdonostól (1) uborkaszezon (1) új építésű lakás (1) válasz (1) válaszok (1) válság (3) változás (2) vásárlás (3) vásárló (3) verseny (1) vevő (1) vicc (1) viccek (1) vihar (1) világválság (1) virágillat (1) zöld (1) zöldkártya (1) zuhogó eső (1) amit a lakásvásárlók elkövetnek (1) szerzett jövedelem utáni adózás (1) Címkefelhő

Gondolataim a válságról

2008.10.21. 12:13 Ingatlanprofi

 

Gondolataim a válságról
 
 
  1. Először is szomorú vagyok, mert tudom, hogy sokan rosszul fognak kijönni belőle. Lesznek, akiket nyomorba fog dönteni.
  1. A szomorkodás, sopánkodás, jajgatás viszont kevés, az senkin se segít. Valamint totálisan felesleges, hisz attól nem lesz jobb. Azon kell gondolkozni, hogy oké, itt a szar, hogy fogunk kimászni belőle.
  1. Ezt, hogy valaki elszúrta, és Te szívsz miatta, már megszokhattad, nem? Mindig ez van. Arra nőttem fel, hogy rosszul gazdálkodtak a politikusok, elherdálták az ország pénzét, emiatt össze kell húzni a nadrágszíjat. Jönnek a kemény évek. Azóta is ez van. Valaki mindig „elkúrja”.
  1. Ja, hogy most az amerikai bankárok szúrták el? Hát, várható volt, hogy valamikor borulni fog a bili. „Vegyél mindent hitelre, költsd el előre a még meg se keresett pénzed, ráadásul felesleges/ nélkülözhető dolgokra…” Íme, a következmény.
  1. A lényeg: meg kell tanulnod úszni az árral szemben és a kezedbe venni a sorsodat (ha még nem tetted volna meg). Ne legyél kiszolgáltatott, ne függjél mások kénye-kedvétől. Nem fog rajtad segíteni senki, csak magadban bízhatsz. Ha mégis segít, az ajándék a sorstól, a Te életedért Te vagy a felelős.
  1. Könnyű mondani? Ja. Ne hidd, hogy engem jobban megkímélt az élet és elkerültek a gondok. Hiába van diplomám, ha a szakmámban nem tudtam dolgozni (pedig imádtam és jó is voltam benne). Sebaj, kitanultam az ingatlanszakmát is, ezt is imádom, és boldog vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek.
  1. Apropó boldogság. Miért is a körülményektől várjuk a boldogságot? Tök mindegy, mi van a világban, ezer okod van hálásnak lenni és örülni. Igazából, ha a sok nyomor között választhatnék, akkor az anyagi nyomort választanám. Ez sokkal jobb, mint pl. megvakulni, vagy ha a szeretteimmel valami baj történne.
  1. Az a baj, hogy mindig a rosszra koncentrálunk, és ami jó, azt észre se vesszük. Sokszor gondolkoztam már, hogy mekkora szívás volt a nagyszüleimnek, hogy a fiatalkorukba belerondított egy háború. Na az kemény. 
    Valamint, hogy még mindig a világ gazdagabbik részén élünk. A Föld népességének a 90%-ának az a fő gondja, hogy lesz-e ma ennivalója.
  1. Devizahitelek. Mindig is volt kockázata, és ezt tudtuk jól, hogy bármikor emelkedhet az árfolyam. Persze kellemetlen, főleg egy kicentizett jövedelem esetén. De tízezrekkel kevesebb volt a havi törlesztő részlet, kevesebb a kamat, mint forint hitel esetén. Akkor ez volt a legjobb döntés.
  1. Nehezebb lesz hitelhez jutni, meg főleg a 3-szor magasabb kamatú forint hitelt lehet felvenni eztán? Az a baj, hogy nem tudjuk, meddig tart a gebasz, 3 hónapig vagy 3 évig, de az tuti, hogy egyszer vége lesz. És minden válság után a fellendülés jön.
  1. Az egész el van túlozva. Jó, lehet, nagy a szar, de hidd el, a média segít abban, hogy a valóságosnál ötször nagyobbnak mutassa. 3 éve nem nézek tv-t, egyrészt, mert utáltam, hogy félóránként következett a negyedórás reklámblokk, másrészt pedig, hogy megkíméljem magam a napi sokktól és stressztől, amit pl. egy híradó okoz. Minek nekem tudni, hogy hányan haltak meg frontális karambolban, lövöldözés miatt, hol volt terrortámadás, plusz még 3 másik szörnyűség, ja ezt naponta minimum ötször beadják. Engem az ilyenek felzaklatnak, tenni meg úgysem tehetek semmit, akkor minek stresszeljek emiatt? Jobb, ha nem is tudok róla.
  1. Amire koncentrálsz, azt bevonzod az életedbe. Ha a bajokra koncentrálsz, akkor még több lesz belőlük. Ha elhiszed ezt a válság szörnyűséget, akkor meg is fogod tapasztalni. Lehet, hogy naiv vagyok, de úgy döntöttem, kösz, de inkább kimaradok belőle. Meg fogom keresni és meg fogom találni a saját kiutamat. Neked is ezt ajánlom.
  1. Mindig lehet újra kezdeni. Nem tudsz semmit se olyan végzetesen elszúrni, hogy ne tudnád rendbe tenni. Most itt nem arra gondolok, hogy pl. ha elgázoltál valakit, hanem arra, hogy bármekkora pénzügyi kakiban vagy benne, van kiút. Túl hosszú lenne erről dumálni, meg mások már leírták, pl. Bodo Schäfer az Út az anyagi függetlenséghez könyvében.

 

 Délután írok még a válság ingatlanos vonatkozásáról. Ha érdekel, gyere vissza elolvasni.
Addig is: Mi a Te véleményed? Hogy látod ezeket?

6 komment

Címkék: gondolatok válság világválság

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasvasarlas.blog.hu/api/trackback/id/tr62724502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tulok Imre 2008.10.21. 22:12:45

Én úgy gondolom, hogy ez is úgy fog alakulni, mint minden válság eddig. Lesznek, akik rosszul fognak kijönni belőle, lesznek, akik jól. De a legjobban azok, akik meglátják a lehetőséget a válságban, mert most nagyságrendekkel könnyebb nagyot fejlödni akár üzleti, akár emberi téren.
Pl. az biztos, hogy a hitelközvetítők és az ingatlanosok piaca meg fog tisztulni. Tehát aki megmarad a végére, az sokkal jobb pozícióban lesz, mint volt a válság előtt.
Csak arra kell ügyelni, hogy mi is ebbe a csoportba kerüljünk :)

FreeChoice Magazin · http://freechoismagazine.blogspot.com/ 2008.10.22. 08:52:54

Lesznek, akik jól és akik, rosszul...

Naná... de ez nem csak, rossz válasz, rossz megközelítés, hanem felesleges és nem visz előre?

A kérdés: "én, hogyan jövök ki belőle", ha deviza tartozásom van, ha befektetésem egy alapban, ha részvényem van, vagy egy piaac vesztés következtében megszűnik a munkahelyem. Természetesen sorolhatnám a lehetséges válságforrásokat, Te is tudnád.
Egy kissé magasabbra kell emelnünk a fejünket, kissé távolabbra kell látnunk, és segíteni másokat is ebben. Tudom nem könnyű, a számlákkal bajlódva, meg hogy kenyeret vegyek vagy befizessem a csekket, de mégis...

A média torz tükrét, saját józan ítélőképességével kell felcseréljük!
Ebben a média elvonás segíthet, pl csak szakmai lapok könyvek, csak pozitív eredményre vezető írások olvasása, hírek, híradó... FELEJTSD EL!
Hidd el semmi fontos információról nem fogsz lemaradni, ami fontos meg fogod tudni, másoktól, és nem a média szűrőjén át, hanem közvetlenül, és több szempontból.

A dolgok (nem csak erről a válságról beszélek), ilyetén alakulásában, megkérdőjelezhetetlen a média szerepe, felelőssége, de az is felelős aki nézi, aki értelmezi jól vagy rosszul

FCM

DUSA 2008.10.22. 10:11:17

1. Probléma
(Ez még csak afféle kisebb-nagyobb konfliktus, Többnyire veszteség nélkül kezelhető.)

2. Zavar
(Ez már okozhat fennakadásokat működésünkben. Ha felkészülten vártuk, nem feltétlenül veszteséges.)

3. Válsághelyzet
(Kezdődnek a drámák. Ügyes kommunikációval – és némi szerencsével – kis veszteséggel megúszható.)

4. Krízis
(Vagy túléljük, vagy nem. Csoda, ha kis veszteséggel kijövünk belőle.)

5. Katasztrófa
(Mindenképpen veszteséges. Már azt nyereségként könyvelhetjük el, ha egyáltalán túléljük.)
Készüljünk rá, ne érjen bennünket készületlenül. Ha viszont belefutottunk – és időben észleltük is, ami nem feltétlenül biztos –, a problémát kezelnünk kell.

EGY VÁLLALKOZÁSBAN KRIZISEKET IS MEG KELL OLDANI. AZ HOGY VALAMI NEHEZEBB, LEHET JOBBRA NEVEL ÉS TANÍT BENNÜNKET.

DUSA

Kárpáti Ernő 2008.10.22. 13:21:30

www.eredmenyeselet.hu - Itt Schlingloff Sándor pontosan megmutatja a válságból kivezető utat. De Te Kedves Olvasó vajon szembe tudsz-e nézni a megdöbbentő valósággal, vagy továbbra is homokba dugod a fejed???

Chi*** Csapó Ida · http://www.gazdagnok.hu 2008.10.25. 14:00:19

A kínaiaknál állítólag a krízis, a veszély jele ugyanúgy íródik, mint az esélyé.
Tehát valami egyszerre veszély és esély, azaz lehetőség is.

Nekem most nagyon érdekes több blogban olvasni ki hogyan értékeli a helyzetet. Egy biztos: valószínűleg azok jönnek ki ebből jól,akik nem másokat okolnak, hanem maguk irányítják, amit csak tudnak, és nem ülnek le a szokásos negatív dagonyázásba, és panaszáradatba.

Ida***

Ps: egyet értek Ildikóval, a tévét, médiát illető véleményével (noha eredetileg újságíró vagyok).

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2008.10.28. 12:18:50

Ez igen! Nagyon tartalmas hozzászólások születtek ebben a témában, köszönöm!
süti beállítások módosítása